Recept - Kipfilet in appel-balsamicosaus

Kipfilet in appel-balsamicosaus

Ingrediënten

  • 1,2 kg aardappels
  • 7 el olijfolie
  • zout en peper
  • 4 kipfilets
  • 8 lenteuitjes
  • 3 grote appels (bijvoorbeeld elstar)
  • 8 el balsamico
  • suiker

Instructies

  1. Verwarm de oven voor (175 graden). Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dikke plakken. Meng met 5 el olie, zout en peper. Verdeel over een bakplaat en bak de aardappels in ongeveer 40 minuten krokant in de oven. Draai de aardappels regelmatig om.
  2. Dep eventueel de kipfilets droog. Strooi er peper en zout over. Verhit 2 el olie of een stuk boter  in een grote pan.  Bak de kip ca. 7 minuten aan beide zijden. 
  3. Maak intussen de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in partjes.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bijvoorbeeld in aluminiumfolie. Bak de appel ca. 5 minuten in het bakvet. Voeg na ca. 3 minuten de lente-uitjes toe en bak ze mee.
  6. Blus het appelmengsel af met de balsamico en 100 ml water. Breng aan de kook en kook kort op een laag vuur. Breng op smaak met peper en wat suiker. Voeg het vlees toe en laat het kort opwarmen. Dien op met de aardappels.

Recept info

Acties

0 Reacties