Recept - Hollandse runderstoofpot met knolselderijstamppot

Hollandse runderstoofpot met knolselderijstamppot

Ingrediënten

Stoof:

  • 50 g boter
  • 800 g magere runderlappen in blokjes
  • 100 g knolselderij in blokjes
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 2 grote rode uien in grove stukken
  • 4 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 g bloem
  • 1 flesje donker winterbier (bijv. Leffe Bruin)
  • 250 ml water
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 3 el bosvruchtenjam

Puree:

  • 200 g geschilde aardappelen in blokjes
  • 400 g knolselderij in blokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 laurierblaadje
  • 20 g boter
  • 50 ml melk

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Smelt in een braadpan 25 g boter
  4. Voeg knolselderij, wortel, rode ui, kruidnagels en 2 laurierblaadjes toe en bak nog 2 min.
  5. Bestrooi met bloem.
  6. Schenk het bier met 250 ml water in de pan.
  7. Voeg het bouillonblokje en de jam toe en breng aan de kook.
  8. Neem de pan van het vuur en bedek hem met aluminiumfolie. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en stoof in 2 uur gaar. Controleer regelmatig en voeg eventueel nog wat extra water toe.
  9. Breng na 1 ½ uur de rest van de knolselderij met de aardappel en de ui en een laurierblaadje aan de kook. Kook in 15 minuten gaar en giet af.
  10. Haal het laurierblaadje eruit en stamp knolselderij, aardappel en ui met de boter en de melk fijn tot een fijne puree.
  11. Breng op smaak met zout en peper.

Recept info

Acties

0 Reacties