Recept - Italiaans stoofpotje met konijn, tomaat en olijven

Italiaans stoofpotje met konijn, tomaat en olijven

Ingrediënten

  • ca. 800 gram konijn (alleen filet, of ook bouten) (of 4 kippendijen en 4 drumsticks)
  • 1 fles Italiaanse rode wijn
  • 4 teentjes knoflook, geplet of gehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takje rozemarijn of tijm, of allebei
  • 4 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • 2 ui, gesnipperd
  • 1⁄2 blikje ansjovis
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 2 winterpeen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 250 gr kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • 400 gr tomaten uit blik
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr olijven, zowel groene en zwarte, zonder pitten

Instructies

  1. Marineer eerst de konijn. Het liefst een nachtje, maar als je het een paar uur ervoor doet, scheelt dat ook.
  2. Begin met de konijn goed te zouten. Doe de konijn samen met de knoflook, laurier, rozemarijn en rode wijn in een kom en zorg dat alles is ondergedompeld in de wijn. Dek af met plastic folie en bewaar in koelkast. 
  3. Dep de konijn droog en bewaar de wijn-marinade. Niet weggooien!
  4. Verhit de olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Bebloem de droge konijn. Bak de konijn nu goudbruin, in een kleine 10 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
  5. Bak de ui en ansjovis met een snuf zout 10 minuten in hetzelfde vet dat nog in de pan zit.
  6. Snijd ondertussen de rest van de groenten en voeg die steeds toe. Eerst de winterpeen, dan de paprika's, champignons en als laatste de cherrytomaten.
  7. Doe de konijn erbij en dan de tomaten uit blik, olijven en de wijn-marinade met de kruiden. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  8. Leg een deksel op de pan en laat het geheel een uur of twee op zacht vuur pruttelen. Roer af en toe zodat de stoof niet aanbakt op de bodem.

Recept info

Acties

0 Reacties